Vineri, 29-Martie-24, 7:36 AM
V-aţi înregistrat ca Vizitator | Grup "Vizitatori"Bine aţi venit Vizitator | RSS

Carturarul-All : Referate de Nota 10

Referate, referate online pentru liceu si facultate......

Principală » Back Referate » Articole Medicale

Educatia sanitara la pacientul cu fractura de clavicula

  •       Educatia reprezinta ansamblul actiunilor si influentelor fundamentale stiintific si utilizate constient in directia procsului de formare al omului ca personalitate cu insusiri si capacitati psihice dinainte prevazute .
   Acestea apare ca un liant  intre potentialitatea de dezvoltare propusa de ereditate si oferta de posibilitati a mediului.
  •    Ea face medierea intre ceea ce s –ar putea si aceea ce se ofera . Este in acelasi timp  si o Actiune dificila datorita unicitatii ereditatii si conditiilor de mediu . Educatia incepe din primele secunde de viata si continua pe tot parcursul  vietii.In primele faze ale dezvoltarii, deosebit de importante sunt relatiile afective si de  comunicare ce se stabilesc intre mama si copil .Intr o prima faza , rolul de educator este jucat de catre parinte si va organiza mediul de formare al copilului , iar ulterior , institutiile specializate vor prelua in contionuare  sarcina de formator.
  •    Din punct de vedere terminologic , termenul de educatie provine din latinescul  educo , educere – a duce , a conduce , a scoate sau educo , educare – a alimenta , a ingriji , a creste .  Educatia este un demers aplicabil doar fiintei umane : -consta intr un sistem de actiuni deliberate , propuse  , -in cazul institutiilor de profil ,actiunile permit organizarea , structurarea si planificarea sarcinilor si timpul acordat acestora  , -se realizeaza in perspectiva unui ideal de personalitate umana , in acord cu repere culturale si istorice bine determinate . -nu este  o etapa limitata ci se prelungeste pe parcursul intregii vietii.
  •     Exista mai multe medii de formare si informare ale oamenilor . Educatia  nu se poate face oricum si oriunde ci exista cadre formate pentru a realiza adecvat comportamente si constiinte in acord cu marile idealuri ale epocii.biserica  joaca  un rol important in educatia fiintei umane.Institutiile culturale desfasoara programe de formare a tinerilor , de educatie a adultilor, de petrecere optima a timpului liber.
  •  Mass – media amplifica sau diversifica experioentelr cognitive si comportamentale ale persoanelor . Informarea si educatia pacientului este un proces continu si invidualizat in care sa se tina seama de varsta bolnavului, gradul de intelegere si cultura ,severitatea bolii si complexitatea masurilor de tratament . Bolnavul trebuie informat de caracterul al bolii in schimb poate fi stapanita printr o terapie corecta si controlata.
  • Trebuie  sa se observe conditiile de exarcebare a bolii, factorii profesionali, domestici, psihoemotionali, infectile care trebuie evitate.Igiena corporala se face pentru intretinerea unei bune circulatie prin spalarea tegumentelor si frictionarea lor dupa toaleta zilnica.
  • Alimentatia bolnavuluitrebuie sa fie adaptata la starea lui generala . Alimentatia trebuie sa fie hipercalorica , mixta sa cuprinda principiile alimentare , bogate in vitamine , saruri minerale si vitamine calciu mai ales.
  • Educatia sanitara trebuie  sa se extinda asupra modului de viata al bolnavului.Se recomanda pacientilor : evitarea frigului si a umezelii, imbracaminte corespunzatoare anatimpului ,evitarea consumului de bautiri reci , evitarea aglomeratiei .
  • Miscarea este indicata sa se faca dupa trecereaepisodukui inflamator cu blandete la inceput prin miscari pasive apoi prin miscari active .
  •  Pentru sanatatea aparatului locomotor sunt recomandate cure balneare anuale sau de doua ori pe an, in satiuni balneare .  
Categorie: Articole Medicale | Adăugat de: Upsy-Dupsy (29-Aprilie-11)
Vizualizări: 1557 | Comentarii: 3 | Tag-uri: Educatia sanitara la pacientul cu f | Nota Referat: 0.0/0
Total comentarii : 0
Name *:
Email:
Code *:
Cauta un referate
Meniu site
Info
Referatele si lucrarile oferite de carturarul-all.ucoz.com au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.
Mini-chat
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0