Joi, 18-Aprilie-24, 7:06 AM
V-aţi înregistrat ca Vizitator | Grup "Vizitatori"Bine aţi venit Vizitator | RSS

Carturarul-All : Referate de Nota 10

Referate, referate online pentru liceu si facultate......

Principală » Back Referate » Referate din Administratie

Definirea autorizatiei sanitar-veterinare

Definirea autorizatiei sanitar-veterinare

Sanatate

Procedura nr. 18
Autorizarea functionarii comerciantilor din punct de vedere sanitar-veterinar
    
     1. Definirea autorizatiei sanitar-veterinare 
     2. Acte necesare pentru eliberarea autorizatiei sanitar-veterinare 
     3. Solutionarea cererii de autorizare din punct de vedere sanitar-veterinar 
     4. Valabilitatea autorizatiei sanitar-veterinare 
     5. Costuri 
     1 Definirea autorizatiei sanitar-veterinare 
     Autorizatia sanitar-veterinara este documentul care conditioneaza functionarea comerciantilor de respectarea legislatiei sanitar-veterinare in scopul asigurarii securitatii alimentelor, pentru apararea sanatatii publice. 
     Obiectivele si activitatile pentru care se emite autorizatia sanitar-veterinara sunt prevazute in anexa nr. 1 la prezenta procedura. 
     Nu este necesara eliberarea autorizatiei sanitar-veterinare pentru activitatile care nu sunt cuprinse in Anexa nr. 1. 
     2 Acte necesare pentru eliberarea autorizatiei sanitar-veterinare 
     In vederea obtinerii autorizatiei solicitantul va depune la Biroul unic cererea de inregistrare tip, in care va mentiona datele de identificare a sediului social, precum si a obiectivelor si activitatilor care se desfasoara la sediu, codificate in conformitate cu nomenclatorul CAEN. 
     Anexate la cererea de inregistrare, se vor depune: 
     a) schita tehnica cu fluxul tehnologic; 
     b) memoriul tehnic; 
     c) contractul incheiat cu directiile sanitare veterinare pentru plata tarifelor reprezentand activitatea de asistenta, inspectie si control sanitar veterinar de stat desfasurata de personalul sanitar veterinar de stat in unitatile de producere, prelucrare si depozitare a produselor de origine animala; 
     d) schita de amplasare si proiectare pentru obiective nou construite; 
     e) dovada achitarii taxei de autorizare. 
     Pentru activitatile care nu se regasesc in Anexa nr. 1, solicitantul va depune o declaratie pe propria raspundere ca indeplineste conditiile de functionare. 
     3 Solutionarea cererii de autorizare din punct de vedere sanitar-veterinar 
     Dupa inregistrarea si verificare dosarului, reprezentantul directiei sanitar-veterinare teritoriale delegat la Biroul unic va comunica directiei sanitar-veterinare teritoriale, concomitent cu transmiterea dosarului, termenul pana la care trebuie sa primeasca referatul cu privire la acordarea autorizatiei solicitate sau, dupa caz, respingerea solicitarii. 
     Directia sanitar-veterinara teritoriala, prin personalul sau de specialitate, verifica conditiile sanitare veterinare de functionare, in conformitate cu prevederile legislatiei sanitare veterinare in vigoare si intocmeste referatul cuprinzand concluziile evaluarii, propunand fie acordarea autorizatiei fie respingerea solicitarii. In situatia in care se constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru autorizarea functionarii vor fi precizate neconformitatile si actele normative ale caror prevederi nu sunt indeplinite, care motiveaza neeliberarea autorizatiei. In acest caz, procedura poate fi reluata, la cererea comerciantului dupa remedierea situatiilor care au impus respingerea autorizarii. 
     In cazul in care la depunerea la Biroul unic a documentatiei pentru inregistrarea si autorizarea functionarii, comerciantii nu dispun decat de sediul social si nu detin obiective in care se desfasoara activitati supuse controlului sanitar veterinar, reprezentantul directiei sanitar-veterinare teritoriale delegat la Biroul unic va completa rubrica corespunzatoare din anexa la certificatul de inregistrare, cu mentiunea ca in aceasta etapa nu ii este necesara autorizarea. 
     4 Valabilitatea autorizatiei sanitar-veterinare 
     Autorizatia sanitar-veterinara de functionare isi pastreaza valabilitatea pe perioada in care sunt indeplinite conditiile pentru care comerciantul a fost autorizat. 
     Pentru orice modificari ulterioare ale fluxului tehnologic, pentru modernizari, extinderi sau pentru schimbarea profilului de activitate, comerciantii sunt obligati sa solicite autorizarea de functionare din punct de vedere sanitar veterinar. 
     Autorizatia se anuleaza in cazul in care comerciantul nu mai indeplineste conditiile sanitar-veterinare de functionare pentru care a fost autorizat, prin completarea rubricii corespunzatoare din anexa la certificatul de inregistrare. 
     Anularea autorizatiei se face pe baza unui proces-verbal intocmit de autoritatea sanitar-veterinara teritoriala, cu o motivatie temeinica privind neconformitatile si actele normative ale caror prevederi au fost incalcate. Un exemplar al procesului-verbal se transmite comerciantului, iar o copie de pe acesta, Biroului unic. 
     5 Costuri 
     Cuantumul taxelor aferente autorizarii comerciantilor din punct de vedere sanitar veterinar este cel prevazut in anexa 1. 
     Anexa nr. 1 
     I. Obiectivele si activitatile pentru care se emite autorizatia
     sanitara veterinara, precum si cuantumul taxelor aferente


Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta.Descarcal  !!!
…Descarca Referat»»»: http://carturarul-all.ucoz.com/administratie/Definirea_autorizatiei_sanitar-veterinare.doc
Categorie: Referate din Administratie | Adăugat de: Upsy-Dupsy (28-Ianuarie-12) | Nivel: Facultate
Vizualizări: 1312 | Tag-uri: Definirea autorizatiei sanitar-vete, autorizatiei sanitar veterinare, Acte necesare pentru eliberarea aut | Nota Referat: 0.0/0
Total comentarii : 0
Name *:
Email:
Code *:
Cauta un referate
Meniu site
Info
Referatele si lucrarile oferite de carturarul-all.ucoz.com au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.
Mini-chat
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0