Marţi, 13-Noiembrie-18, 6:37 AM
V-aţi înregistrat ca Vizitator | Grup "Vizitatori"Bine aţi venit Vizitator | RSS

Carturarul-All : Referate de Nota 10

Referate, referate online pentru liceu si facultate......

Principală » Back Referate » Referate Finante-Banci

Evaluarea unei societati cu activitate bancara
E T A P E L E
REALIZARII PROCESULUI DE EVALUARE A UNEI SOCIETATI COMERCIALE CU OBIECT DE ACTIVITATE BANCAR

RAIFFEISEN BANK ROMÂNIA

Cap.1 Definirea misiunii evaluarii.
Serviciile evaluatorului pot fi solicitate fie pentru evaluarea unor bunuri sau active individuale din patrimonial societatii evaluate, fie pentru determinarea valorii globale a entitatii ca intreg, sau pentru determinarea valorii activelor societatii.
    Misiunea evaluarii unei societati comerciale cu obiect de activitate bancar este acela de a stabili valoarea globala a întreprinderii ca întreg prin punerea în evidenta a pozitiei financiare a societatii date de valoarea unor indicatori precum:
mijloacele fixe, terenuri, cladiri, utilaje si mijloace de lucru (rentabilitatea economica a acestora , uzura fizica si morala);
gradul de îndatorare fata de clienti, fata de alte institutii bancare si fata de alti agenti economici;
nivelul disponibilitatilor banesti, nivelul rezervei minime obligatorii;
capacitatea de amijloci activitati economice si fluxuri de numerar;
modalitati de finantare, actionariat, capitalul propriu.
Baza de evaluare
Situatiile financiare consolidate au fost întocmite pe baza costului istoric cu exceptia urmatoarelor elemente semnificative din situatia consolidata a pozitiei financiare:
instrumentele  financiare derivate sunt evaluate la valoarea justa;
instrumentele financiare la valoarea justa prin contul de profit sau pierdere sunt evaluate la valoarea justa;
activele financiare disponibile pentru vânzare sunt evaluate la valoarea justa;
datoriile aferente aranjamentelor de plata pe baza de actiuni cu decontare în numerar sunt evaluate la valoarea justa.
     Lucrarea opereaza în mare parte cu elementele de active ale bancii, în care o pondere deosebita o au si imobilizarile financiare,ca important  element de active al Bancii Raiffeisen. De asemenea,la acestea se mai adauga si situatia fluxurilor de trezorerie,care vor fi evaluate în perioada de previzionare explicita.


Proprietarul participatiei evaluate
99,49% Raiffeisen Bank International AG;
0,51% peste 17.500 de actionari persoane fizice si persoane juridice.
Banca Raiffeisen România este condusa de Adunarea Generala a Actionarilor Raiffeisen Bank S.A.
Scopul si utilizarea raportului de evaluare
Scopul raportului de evaluare este acela de a stabili valoarea globala a societatii bancare. Utilizarea  raportului de evaluare este  destinat pentru scopul si numai pentru uzul Adunarii Generale a Actionarilor Raiffeisen Bank S.A.

Cap.2 Cunoasterea obiectului supus evaluarii
2.1 Scurt istoric
Raiffeisen Bank România este subsidiara Raiffeisen International Bank- Holding AG, care la rândul sau este subsidiara integral consolidata a Raiffeisen Bank ?sterreich AG(RZB) cu sediul la Viena. Fondata în 1927, RZB este a treia cea mai mare banca din Austria si entitatea principala a Grupului Bancar Austriac Raiffeisen, cel mai mare grup bancar al tarii din punct de vedere al activelor totale, având cea mai vasta retea de distributie locala.
    RZB si Raiffeisen International au confirmat în repetate rânduri reputatia de promotori în Europa Centrala si de Est, înfiintând prima subsidiara bancara în Ungaria înca din 1986, cu trei ani înainte de caderea Cortinei de Fier. În cei peste 20 de ani de prezenta pe piata , au fost fondate 10 banci si cumparate alte 10. Reteaua astfel format acopera regiunea cu banci universale, care deservesc peste 15 milioane de clienti în peste 3.000 unitati bancare, pe 18 piete internationale.
2.2 Tipul întreprinderii
    Raiffeisen Bank România S.A. ocupa pozitia de oligopol pe piata din România, situatie în care riscul privind talia întreprinderii este de maxim 2%.
2.3 Situatia juridica a activelor
     Raiffeisen Bank S.A si-a început activitatea la data de 01 iulie 2002 în urma fuziunii prin absorbtie a Raiffeisen Bank România S.A. de catre Banca Agricola Raiffeisen S.A. prin emisiunea de actiuni. Fuziunea dintre cele doua banci s-a finalizat la 30 iunie 2002, cu scopul de a alinia operatiunile Grupului Raiffeisen si în România.
Banca este autorizata de BNR sa desfasoare activitati bancare. Activitatile de baza ale Grupului sunt reprezentate de furnizarea de servicii bancare pentru personae fizice si persoane juridice, activitati de brokeraj, leasing si gestiunea activelor financiare.
2.4 Produse si servicii:
MyBanking ofera informatiile financiare privind contul bancar personal si cursul valutar   si cu ajutorul sau se pot efectua transferuri intra si interbancare;
Prin Raiffeisen Direct, banca este mai aproape de client, fara ca acesta sa faca cel mai mic efort si fara sa plateasca comisioane si taxe suplimentare;
Serviciul Sweep, existent în cadrul Raiffeisen Bank, ofera posibilitatea de a transfera automat sumele care depasesc un nivel prestabilit în alt cont indicat de catre client;
Serviciul SmartTel ofera informatiile despre cont, disponibile 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamâna, direct pe ecranul telefonului mobil, sub forma unor mesaje text de tip SMS.
 Programul Asigurarea ta în caz de incendiu presupune o asigurare pe viata titularilor de conturi curente în lei, deschise la Raiffeisen Bank.
Prin Plati directe furnizor, Raiffeisen Bank va plati clientului, din contul curent, toate facturile pentru telefonul fix si mobil, la gaze, la lumina si altele.
  De asemenea, Raiffeisen Bank mai ofera: credite de prefinantare a exporturilor si finantarea comertului cu bunuri fungibile.
    În acord cu legea bancara, obiectul de activitate al bancii include:
atragere de depozite si de alte fonduri rambursabile;
contractare de credite, incluzând printre altele: credite de consum,credite ipotecare;
finantarea tranzactiilor comerciale;
operatiuni de factoring, scontare, forfetare;
servicii de transfer monetar;
emitere si administrare de mijloace de plata, cum ar fi: carti de credit, cecuri de calatorie si alte asemenea, inclusiv emitere de moneda electronic;
 emitere de garantii si asumare de angajamente;
tranzactionare în cont propriu sau în contul clientilor, în conditiile legii, cu: instrumente ale pietei monetare, cum sunt: cecuri, cambii, bilete la ordin, certificate de depozit; valuta;
contracte futures;
instrumente având la baza cursul de schimb si rata dobânzii;
valori mobiliare si alte instrumente financiare;
2.5 Piata bancara
      Raiffeisen International deserveste mai mult de 13 milioane de clienti, cea mai mare retea de distributie dintre grupurile bancare occidentale prezente în Europa Centrala si de Est (ECE) - 3.000 de unitati bancare; amplu program de extindere de unitati;  sucursalele raman canalul principal de distributie în regiunea ECE, prezenta este puternica în tarile cu crestere economica rapida.
       Raiffeisen International Bank-Holding AG, subsidiara a Grupului Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), a deschis oficial unitatea cu numarul 3.000 în Europa Centrala si de Est (ECE). Sucursala este localizata în orasul Tyumen din Rusia, resedinta provinciei Tyumen Oblast din Districtului Federal Urals (oras aflat la aproximativ 2.100 km est de Moscova).      Tyumen este un important centru pentru extractia si prelucrarea gazelor naturale si a petrolului din Rusia si are peste 500.000 de locuitori.
      Ca orice unitate din cadrul Raiffeisenbank, sucursala din Tyumen va oferi o gama larga de servicii pentru persoane fizice si corporatii, precum si servicii ale altor companii ale grupului Raiffeisen: Raiffeisen-Leasing, Fondul de Pensii Private Raiffeisen si Raiffeisen Capital Asset Management.
     Sucursalele reprezinta cele mai importante canale de distributie de pe piata bancara in regiunea Europei Centrale si de Est (ECE), deoarece clientul apreciaza relatia personala cu banca sa.
     Raiffeisen International este lider în ceea ce priveste numarul de unitati bancare între grupurile bancare internationale din cinci piete ale ECE (Albania, Kosovo, Belarus, Ucraina si Rusia). Cresterile sunt spectaculoase, în special, pe piata bancara din Rusia. La aceasta crestere a contribuit si dezvoltarea rapida a Raiffeisenbank Austria, Moscova.
      Raiffeisen International detine cea mai importanta retea bancara din Europa Centrala si de Est, fiind prezenta în 18 piete din regiune prin unitati bancare, companii de leasing, doua reprezentante si alti furnizori de servicii financiare.
     RZB este cea mai mare banca corporatista si de investitii din Austria si institutia centrala a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai puternic grup bancar din tara...

descarca referatul daca te interesaza si restul ....
Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta.Descarcal  !!!
…Descarca Referat»»»: http://carturarul-all.ucoz.com/referatemed/Evaluareauneisocietati.zip
Categorie: Referate Finante-Banci | Adăugat de: Upsy-Dupsy (12-Ianuarie-12) | Nivel: Facultate
Vizualizări: 971 | Comentarii: 1 | Tag-uri: referate finate banci, Evaluarea unei societati cu activit, cu activitate bancara, Evaluarea unei societati | Nota Referat: 0.0/0
Total comentarii : 1
Name *:
Email:
Code *:
Cauta un referate
Meniu site
Info
Referatele si lucrarile oferite de carturarul-all.ucoz.com au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.
Mini-chat
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0