Marţi, 13-Noiembrie-18, 6:38 AM
V-aţi înregistrat ca Vizitator | Grup "Vizitatori"Bine aţi venit Vizitator | RSS

Carturarul-All : Referate de Nota 10

Referate, referate online pentru liceu si facultate......

Principală » Back Referate » Referate Romana

Caracterizarea personajelor din Ciresarii - Laura si Victor

Caracterizarea personajelor din Ciresarii - Laura, Victor

CIRESARII

Constantin Chirita

Caracterizarea personajelor

Volumul al doilea al romanului "Ciresarii”, intitulat "Castelul fetei in alb”, contine un numar impresionant de personaje, fapt explicabil si prin prezenta celor trei planuri narative. La actiunea lor completa participa o multime de personaje unele apartinand unui singur plan narativ, iar altele fiind prezente in doua sau in toate planurile narative ale romanului , in diferite momente .

LAURA

Laura sau "fata in alb”, devenita in final "castelana” ,este "o fata bruneta ,cu parul scurt, ondulat, imbracata intr-o rochie foarte alba”, insusiri fizice si elemente de vestimentatie prezentate direct prin descriere. Gesturile ei releva o fire sensibila si visatoare , ceea ce-l face pe Tic s-o compare cu soara sa, Maria.

Aceeasi fire visatoare si sensibila o releva si scrisoarea lasata bunicii, dar si cea trimisa Ciresarilor, care pune in lumina si dorinta ei de apropiere sufleteasca fata de acestia.E stapanita si de acea curiozitate specifica varstei, de dorinta de a cunoaste cat mai mult, ceea ce va duce la descoperirea documentului pe care-l descifreaza cu usurinta datorita inteligentei si intuitiei cu care este inzestrata.

Ea este insa si orgolioasa, afisand initial fata de Ciresari , fata de Tic si Dan , o atitudine de superioritate atat prin remarcile facute, cat si prin scrisoarea ce le-o trimite celor doi.Se dovedeste la fel de distanta si fata de Maria cu ocazia vizitei acesteia .Intalnirea cu Victor si dialogul cu el in momentul salvarii ei evidentiaza insa un suflet cald si afectuos.

In acelasi moment al intalnirii , fata in fata cu Victor privirile ei erau speriate, dar cu luciri, semn al sentimentelor de iubire ce—i incolteau in suflet.

Laura , premianta unor concursuri literare, sensibila si visatoare este o prezenta aprope ireala, amestec de mister si de fascinatie.

VICTOR

  Victor este conducatorul grupului, premiantul chibzuit si matur. El este capul limpede, care, prin tenacitate si inteligenta, rezolva situatiile cele mai dificile. Astfel, el este cel care impreuna cu Ursu, dezleaga cheia documentului gasit.

  Totodata, el conduce intreaga expeditie si cu mult curaj isi asuma riscul de a o salva pe Laura. In momentul cand o vede pe fata avea „ o fata bronzata cu priviri adamci, cu intrebari in sprancene, cu trasaturi aproape barbatesti”, iar privirile lui devenisera „surprinse, uimite, stralucitoare”.

Categorie: Referate Romana | Adăugat de: Upsy-Dupsy (16-Ianuarie-12)
Vizualizări: 1194 | Tag-uri: Caracterizarea lui Laura Victor per, Caracterizarea personajelor din Cir | Nota Referat: 1.0/1
Total comentarii : 0
Name *:
Email:
Code *:
Cauta un referate
Meniu site
Info
Referatele si lucrarile oferite de carturarul-all.ucoz.com au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.
Mini-chat
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0