Marţi, 13-Noiembrie-18, 6:36 AM
V-aţi înregistrat ca Vizitator | Grup "Vizitatori"Bine aţi venit Vizitator | RSS

Carturarul-All : Referate de Nota 10

Referate, referate online pentru liceu si facultate......

Principală » Back Referate » Referate Finante-Banci

Comunicarea bancara externa si interna

Comunicarea externa si interna

Comunicarea externa inseamna transmiterea mesajelor catre publicul tinta al bancii (clienti, actionari, furnizori, concurenti, mass-media, lideri de opinie etc.). Aceasta se  realizeaza  prin tehnici specifice relatiilor publice si  cuprinde relatiile cu mass-media, relatiile cu comunitatea locala, relatiile publice in medii internationale si gestiunea crizelor.
Exemple de comunicare externa prin implicarea bancii in sponsorizari sportive, culturale si sociale:
 • Family Bank a sprijinit Turul Ciclist al Romaniei, printr-un parteneriat cu Federatia Romana de Ciclism .
 • A incheiat un parteneriat cu Federatia Romana de Tenis
 • Banca a inceput sa se implice in actiuni culturale francofone: sprijinirea Institutelor Franceze din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si a unor actiuni precum  festivalul de film francez "Fete du Cinema” si festivalul de teatru francofon "Coup de Theatre”.
 • Colaborarea cu Organizatia Salvati Copiii, sprijinim anual proiectul Festivalul Brazilor de Craciun si activitatea a doua centre de zi din Bucuresti si Iasi, destinate reintegrarii scolare a copiilor strazii.
 • A  inceput sa sustina proiecte umanitare destinate persoanelor fara adapost din Romania. Donam in fiecare an peste 25.000 Euro.
 • Banca a desfasurat primul program de voluntariat al angajatilor. Astfel, a fost initiat proiectul "Doneaza pentru viata”  – program de donatii de sange care se desfasoara trimestrial in Bucuresti si in tara.
 • Family Bank a lansat un program de comunicare interna pentru cei 8.000 de angajati ai bancii. 


 • Comunicarea interna este reprezentata de  procesul de realizare a intelegerii  intre structurile de conducere si membrii unei organizatii. Comunicarea interna se realizeaza prin conferinte de informare, reuniuni de grup, seminarii, prezentari de filme, intrernet si posta electronica , furnizari de pliante in cadrul angajatilor bancii etc.
Lipsa de comunicare interna, atat pe orizontala (intre angajati), cat si pe verticala (intre management si angajati) poate deveni un factor negativ important in determinarea unui moral scazut al angajatilor
Orice banca care se respecta trebuie sa aiba o strategie de comunicare. Pasii care trebuiesc urmati pentru realizarea unei astfel de strategii sunt:
 1. analiza situatiei existente 
 2. auditul-cine,ce spune, in ce cadru,cu ce efect 
 3. problemele care trebuie rezolvate 
 4. stabilirea strategiei
Planul de comunicare trebuie sa cuprinda urmatoarele puncte :
 1. descrierea unitatii,valori,misiune
 2. organigrama
 3. obiectivele de comunicare
 4. publicul tinta
 5. modalitatile si canalele de comunicare
 6. posibile constrangeri
 7. buget
 8. evaluarea planului
Strategia trebuie realizata tinand cont in primul rand de publicul tinta:daca aceasta este destinata publicului intern(angajati) sau celui extern.
Cel mai important mijlor de imbunatarire a cumunicarii externe este facilitarea relatiei dintre clienti si banca Acestea se realizeaza prin:
♦ intermediul ghiseelor de asistenta, existente in toate unitatile ;
♦ raspunsuri la intrebarile clientilor  prin intermediul liniei telefonice de asistenta , existenta  la nivelul fiecarei unitati  teritoriale;
♦ adaptarea programului de lucru al unitatilor ;
♦ implementarea mijloacelor moderne de comunicare cu marii contribuabili in vederea solutionarii neclaritatilor sau problemelor ;
♦ organizarea de campanii de informare;
♦ asigurarea de informatii generale prin Internet  
 1. Folosirea instrumentelor financiar – bancare  
 2. Serviciul bancar "Siguranta ta" din clasa premium ofera trei noi instrumente financiare pentru clientii cu venituri lunare nete de peste 5.000 euro sau care detin active de peste 50.000 euro.
Astfel, clientii acestui serviciu pot investi in obligatiunile Eurobond, care constituie obligatiuni Eurobond cu un rating foarte bun pentru cei care urmaresc o investitie mai sigura, cu un randament solid.
Fondurile Mutuale Pioneer (Stabilo, Europa Obligatiuni, Integro si Premio) ofera solutii de diversificare a riscului pentru investitorii interesati sa investeasca pe pietele de capital .
Un alt tip de instrument oferit de banca - depozitele in monede alternative.Acestea reprezinta un produs de depozit in moneda straina, personalizat, pentru investitorii care au propriile estimari cu privire la evolutiile cursului de schimb.


Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta.Descarcal  !!!
…Descarca Referat»»»: http://carturarul-all.ucoz.com/finatebanci/Comunicarea_bancara.doc
Categorie: Referate Finante-Banci | Adăugat de: Upsy-Dupsy (29-Ianuarie-12) | Nivel: Facultate
Vizualizări: 720 | Tag-uri: externa si interna, Comunicarea bancara externa si inte, Comunicarea bancara | Nota Referat: 0.0/0
Total comentarii : 0
Name *:
Email:
Code *:
Cauta un referate
Meniu site
Info
Referatele si lucrarile oferite de carturarul-all.ucoz.com au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.
Mini-chat
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0