Marţi, 13-Noiembrie-18, 6:34 AM
V-aţi înregistrat ca Vizitator | Grup "Vizitatori"Bine aţi venit Vizitator | RSS

Carturarul-All : Referate de Nota 10

Referate, referate online pentru liceu si facultate......

Principală » Back Referate » Referate Istorie

Neamul Românesc , ca si alte natiuni , va supravietui prin cultura
Neamul Românesc , ca si alte natiuni ,va supravietui prin cultura

Cultura – ce este ea? Un ansamblu de valori materiale? Sau ceva mai presus?  Cultura – sunt oamenii , cei care reprezinta un popor întreg. Cultura - e limba , floarea cea mai de pret a unei natiuni , o floare care defineste întreaga viata ei spirituala. Cultura – sunt valori si principii , opinii si viziuni , care nu pot fi schimbate sau vîndute , doar perfectionate si îmbogatite. Cultura – e Religia. Ce defineste mai bine o natiune decît Religia, caci ea este începutul tuturor începuturilor , cauza ascensiunilor dar si suferintelor.
             Dar ce manifesta cultura Româneasca? Merita ea tot respecul , sau e pur si simplu o amprenta lasata în istorie. Nu! Românii au fost mereu demni de natiunea , tara , cultura sa. Am rezistat în fata Otomanilor , Habsburgilor , apoi si doctrinelor bolnave leniniste . Mereu traiam în spirit national si cu dorinta de a fi , de a fi român , caci „cultura nu este urmarea a scolii , ci a dorintei de o viata de a o dobîndi” (A. Einstein). Însa în Basarabia , se mai simte pulsul comunist , dar care usor dispare si in urma caruia revin la viata lucruri majore , care darîma toate hotarele fabricate de mîna rosie a raufacatorilor. Dar cînd între un singur popor exista hotare , sufera limba , traditiile , obiceiurile , sufera oamenii si totul ce întelegim prin cultura. Avem nevoie de o revolutie culturala , care e menita sa schimbe constiinta noastra îmbatrînita sau chiar uzata. Avem nevoie de o reînovare a intelectului , a ratiunii , a conceptiilor ... care au termen de valabilitate de mult expirat.
             Oricine ar trebui sa-si cunoasca trecutul , adica cultura neamului sau , pentru a nu promova o societate bolnava , care-si neaga originile , miile de ani de istorie , fara a se gîndi ce sacrificiu sta la baza acestei istorii , caci „nu poate o natiune avansa fara istorie si cultura , defapt e ca o casa fara temelie.”(Rita Drumes)
Categorie: Referate Istorie | Adăugat de: Upsy-Dupsy (16-Ianuarie-12) | Nivel: Gimnaziu
Vizualizări: 469 | Tag-uri: ca si alte natiuni, va supravietui prin cultura, Neamul Românesc, Neamul Românesc ca si alte natiuni | Nota Referat: 0.0/0
Total comentarii : 0
Name *:
Email:
Code *:
Cauta un referate
Meniu site
Info
Referatele si lucrarile oferite de carturarul-all.ucoz.com au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.
Mini-chat
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0